2022 yılında konut kooperatiflerine talep artıyor

Ev sahibi olmak isteyenler 2022 yılında çoğunlukla konut kooperatiflerine yöneldiler.

Reklam
Reklam

Şehri Hastane Konutları Yön. Krl. Başkanı Alpaslan Sungur gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Pandemi etkisini  yitirmeye başladı diye düşünürken patlak veren Rusya - Ukranya krizi dünya ve Türkiye piyasalarını alt üst etti. İleriye dönük imalat ve satış stratejilerini belirsizleştirdi.

Türkiye’nin lokomotifi olan İnşaat sektöründe de deprem etkisi yaptı. 
Dünya piyasalarında başta demir olmak üzere tüm hammadde kendini katladı. Toki’nin konuttan çıkması artan maliyetler konut üretimini azalmasına, arz talep dengesinin bozulmasına sebep oldu. Şu an satılık ya da kiralık daire bulmak oldukça güç. Hatta imkansız gibi. 

Hızla artan konut fiyatları, yükselen faiz oranları, alım gücü sarsılması, orta ve atl segmentte  daire sahibi olmak isteyen insanları; konut kooperatiflere yönlendirdi. Bu çerçevede uzun vadeli taksitle faizsiz ev sahibi olmanın sadece konut kooperatiflerinde mümkün olması  2022 yılında talebi çok artırdı. Kooperatif kanununda yapılan yeni düzenlemelerle daha düzdün bir işleyişe sahip olan yapı kooperatifleri ev sahibi olma yolunda orta gelirli vatandaşlarımız tercihleri arasında ilk sıralarda yer almaya başladı.
Mesela biz Şehri Hastane Konutlarıyla katılımcılarımıza 2+1 daireyi 60.000 peşinat + 2.500 TL, 3+1 daireleri 75.000 peşin 3000 TL’den  başlayan taksitlerle faizsiz ev sahibi olma fırsatı sunuyoruz. Ayrıca arsalarımızın konumu ve proje ilerleme takvimini  8 yılla sınırlı tutmamız katılımcılar nezlin de önemli bir tercih sebebi oluyor. Bu yönümüzle yoğun bir ilgi görüyoruz.

Kısacası önümüzdeki günlerde önemi ve avantajları daha iyi anlaşılacak konut kooperatifleri tekrar doğuyor diyebiliriz.
ALPASLAN SUNGUR