"28 ŞUBAT ZİHNİYETİ KAYSERİ'DE HORTLADI'' Bu devirde böyle bir şey olabilir mi?

16 Eylül Büro Memur -Sen 'in haberi ile gündeme gelen '28 ŞUBAT ZİHNİYETİ KAYSERİ'DE HORTLADI'' başlıklı haberi gündemde baş sıralarda yer almaya devam ediyor .

Reklam
Reklam

16 Eylül Büro Memur -Sen 'in haberi ile gündeme gelen “28 ŞUBAT ZİHNİYETİ KAYSERİ'DE HORTLADI'' başlıklı haberi gündemde baş sıralarda yer almaya devam ediyor .

Bu haber sonrası Gazeteci Azim Deniz, Garnizon komutanı Hv.Tuğg. Haldun TAŞAN ile görüşmüş. 

Taşan, yayınlanan emirle ilgili yaptığı açıklamada ; ‘.Ana Bakım Komutanı Albay İlhan Coşkun’un yayınladığı  emrin , daha önceleri yayınlanan eski bir talimnameden kalan bir husus olduğu, sehven paylaşıldığı, ardından da pazartesi düzeltildiğini belirtti. Taşan ayrıca “Düzeltilmiş bu emir, yeni bir şeymiş gibi veriliyor. Pazartesi düzeltildi. Biz bunu basın açıklaması ile de duyuracağız. Herhangi bir sıkıntı yok. Böyle fili bir durumda yok. Kıyafetle ilgili bir kısıtlamamız yok. Gerek lojmanlarımızda, gerek fabrikalarımızda gerek askeri tesislerimizde isteyen dini vecibelerini yerine getirecek şekilde giyinebilir. Geçmişten kalan bir hususun sehven yayınlanmasından kaynaklandı ve anında düzeltildi” dedi.

Bu haberin peşine düştük,

Doğruluk payı nedir?

Bu devirde böyle bir şey olabilir mi? diye.

Sonuç;

1. Tarihi çok geçmiş talimnameler güncellenecektir.
2. Bunlar güncellenir. Yaklaşık 60 sayfalık olan bir talimat alttaki personel tarafından güncellenir ve  çok sayfa olduğu için Komutan her tarafını okuyacak zamanı olamaz.

İlginç tarafı güncelleyen personel de çok okumaz.

3. Neyse talimname onaylanır yayımlanır. Sonra hatayı görür Komutan onayı ile tekrar düzeltme yayımlanır.
4. Ancak art niyetli kişiler bunu servis ederler. Sanki Komutanın fikri ve zikri buymuş gibi.

Halbuki; 

Haberde konu edilen Albay Ilhan, vatansever, milliyetci ,Müslüman bir Türk subayı olarak bilinmektedir.

Albayın annesi, kayınvalidesi dini bütün kapalı insanlardır.  Albay İlhanın'da cuma namazlarını kaçırmadığı bilinmektedir.  Yani, İlhan Albay İslami değerlere son derece saygılı bir insan olarak tanınır ve bilinir.

Dolayısıyla bu tarz haberlerin kim tarafından, ne maksatla ,kime hizmet ettiği sorgulanmalıdır .

Albayın yoğun tempoda hazırlanan ve sehven yayımlanan emirle ilgili;

Uzun yıllar güncellenmesi yapılmamış yüzlerce sayfadan oluşan bir askeri talimnamenin güncellenmesini yapan personel tarafından tamamen okunmadan ve çok dikkatli gözden geçirilmeden sehven onaya çıkarılmıştır.

Komutanların yada yöneticilerin bir çok sayfadan oluşan buna benzer yayınları tamamen okumaları yoğun mesaileri sebebiyle de mümkün değildir.

Bu sebeple, sadece özet bilgi verilmiş ve Komutan Albay İlhan Coşkun tarafından onaylanmıştır. 

Onayı müteakiben bahse konu yanlışlık hemen fark edilerek, gerekli düzeltmeler yapılarak, tekrar düzeltme emri ile yayımlanmıştır.

Yani hata ivedi düzeltilerek yanlışlığa mahal verilmeyecek şekilde gerekli müdahalede bulunulmuştur.  (Her hangi bir dışardan kişinin görmesiyle değil)

İlginç olan nedir biliyor musunuz?

İvedi yapılan düzeltme emri servis edilmek istenmemiştir.

Neden ki (???) 

İş bu kadar basit iken, düzeltme öncesi yayımlanan ilgili madde hemen servis edilerek Asker personelin ve TSK nın itibarının zedelenmesi amacıyla kamuoyunda gündem oluşturulmaya çalışılmıştır.

Bu ve buna benzer eksik veya yanlış bilgilendirme yolu ile yapılan servis durumları 2016 öncesi TSK ya yapılan saldırıları anımsatmaktatır. 

Zira TSK, Türk halkının tüm değerlerini önemseyen insan hakları ile kanunlara uygun hareket tarzında çok dikkatli davranan tutumlarını devam ettirmektedir.

Personelin yada yakınlarının dini özgürlüklerine de son derece saygılı bir tutum içine girmiştir. 

Bahse konu olayın yaşandığı askeri birlikte hem personel hem de personel aileleri dini inanç ve özgürlüklerini rahatlıkla yaşamaktadır.

Ayrıca; ordu içinde gizlilik dereceli evrakların servis edilmesi, sızdırılması da nasıl mümkün oldugu araştırlmalıdır. Bu fotoğraf geçmişde maalesef çok acı tecrübeler ile yaşanmış ve ülke karanlığa sürüklemeye çalışılmıştır. Çok değil daha 6 yıl öncesine kadar bu tür şeyler çokça yaşanmıştır. Çok acılar çekilmiş çok insanın evine ateşler düşürülmüştür. 

Sonuç olarak; Konunun hangi amaçla servis edildiği ve bundan nasıl bir çıkar beklendiği dikkatlice takip edilmelidir.