Bir iyi bir de kötü haber! Meteoroloji'den kritik uyarı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu haritasını yayınladı. İstanbul, Antalya, Tekirdağ başta olmak üzere bazı şehirlerde sağanak yağış görülecek. Öte yandan sıcaklık da kavuracak. İşte bölge bölge son durum

Reklam
Reklam

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yeni hava durumu açıklaması geldi. Buna göre bazı şehirlerde sağanak yağış etkili olacak. Sıcaklık mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam ediyor. Yurdun kuzey kesimleri hariç sıcak hava bunaltacak. 

111

 

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre  Ülkemizin kuzey kesimleri ile Akdeniz’in iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli, Antalya’nın doğusunun iç kesimleri, Kastamonu kıyıları, Sinop, Artvin, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

211

 

Sıcaklığın yurdun kuzey kesimlerinde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

 

311

 

 

Uzman isim Kerem Ökten de sıcak hava için uyardı ve "Ağustos ayı hem tatilseverler hem de tatil merkezleri için çok güzel geçecek. 17 Ağustos'ta Ülkemiz yine kıpkırmızı..." diyerek aşırı sıcaklara dikkat çekti.

411

 

 

Marmara: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli ve Kocaeli çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güneybatısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

511

 

Ege:Az bulutlu ve açık, öğleden sonra bölgenin iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege’de kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

611

 

Akdeniz:Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Antalya'nın doğusunun iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

711

 

 

İç Anadolu:Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kastamonu kıyıları ile Sinop çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

811

 

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı, zamanla yer yer çok bulutlu, kıyı kesimleri ile öğle saatlerinden sonra Artvin çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

911

 

Doğu Anadolu:Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeydoğu kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

1011

 

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.