Kayseri'de şifalanmak istiyorum diyenler.. Bu kaplıcayı duydunuz mu?

Kayseri'de kaplıcalara gitmek isteyenler.. Bu haber sizin için. Kayseri'de şifa yuvası olarak bilinen bu kaplıca yerli turistlerin uğrak noktası olmaya devam ediyor. Kayseri'de bulunan kaplıca hangi hastalıklara şifa oluyor? Kayserililer araştırıyo

Reklam
Reklam

Kayserililer şifaya doyuyor. Bu kaplıcayı daha önce duydunuz mu?

Kayseri’de Bayram Hacı Köyü sınırları içinde kaplıca bulunuyor. Bayram Hacı Kaplıcası adıyla ismini duyuran kaplıca Kayserililere şifa olmaya devam ediyor.

Bayram Hacı Kaplıcası, Kayseri’nin 65 kilometro batısında bulunuyor ve Bayram Hacı Köyü’ne 1.5 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Bayram Hacı Köyü sınırları içerisinde bulunan bu termal tesis yataklıdır. Aynı zamanda günlük olarak da gelinebiliyor. Aynı zamanda termal tesis içerisinde Cami bulunuyor.

Bay ve Bayan icin ayrı yüzme havuzu ve özel banyo kabinleri bulunuyor. Piknik yapma imkanı bulunan termal tesiste Bayram Hacı Köyü yakınında alabalık üretimi de yapılıyor.

Bayram Hacı Kaplıcaları hangi hastalıklara iyi geliyor?

Kapadokya'dan çok sayıda turist ağırlayan Bayram Hacı Kaplıcaları hem köyün güzelliklerini görmek hem de termal sulardan faydalanmak için burayı ziyaret ediyor.

Bayram Hacı Kaplıcası’nın 38ºC - 40ºC sıcaklığı aralığındaki suyu romatizma, deri, kalp ve kan dolaşımı, solunum yolu ve kadın hastalıklarına şifa verdiği söyleniyor.