Kayserispor Ve Ankaragücü Küme Hattından Uzaklaşmak İçin Sahaya Çıkıyor

 

Kayserispor deplasmanda oynadığı Başakşehir maçından 3 golle 3 puanı almıştı. Burak Yılmaz ve öğrencileri izin kullanmadan Ankaragücü maçı hazırlıklarına başladı. Takımın ve teknik heyetin moralleri oldukça üst seviyelerde olduğu görüntülendi Ankaragücü maçına taraftarından tam destek almak isteyen Kayserispor Kale arkası bilet fiyatlarını 38 TL’den satışa çıkardı. Deplasmanda aldığı 3 puanla 10 hafta sonra Sarı-Kırmızılı taraftarlara galibiyeti hediye eden Kayserispor bu seferde kendi sahasında 5 hafta sonra galip gelerek 3 puanı taraftarlarla hediye etmek ve beraber kutlamak istiyor.

 

Son 3 maç 3 mağlubiyet

Kayserispor Ankaragücü ile Süper Lig’de oynadığı son üç maçını kaybetti. Kayserispor bu rekabet tarihindeki en uzun puan hasretini sonlandırmak istiyor. Kayserispor’a konuk olduğu son dört maçını kaybetmeyen Ankaragücü bu süreçte 8 puan çıkardı. Ligin ilk yarısında Ankara’da oynanan maçta 3-0’lık net bir skorla kazanan Ankaragücü bu istatistiği devam ettirmek istiyor.

 

Kayserispor Sahasında 5 Maçtır Kazanamıyor

Süper Lig’de 10 maçlık galibiyet hasretini Başakşehir’i mağlup ederek noktalayan Kayserispor en son Aralık 2023’te üst üste iki karşılaşmayı puan kaybetmeden geçebildi. Kayserispor kendi sahasında en son 10 Aralık 2023 tarihinde Pendikspor’u 2-0 geçerek kazandı. Kendi sahasında oynadığı son beş maçtan galibiyet çıkaramayan Kayserispor 3 mağlubiyet, 2 beraberlik alabildi.

Kayserispor’un 2024 takvim senesinde Süper Lig’de attığı sekiz golün yarısında Aylton Boa Morte’nin doğrudan katkısı var 3 gol 1 asistlik performansı ile göz doldurdu. Son olarak Başakşehir maçında attığı golle yıldızlaşan Portekizli futbolcu bu sezon çıktığı 23 maçın 20’sine ilk 11’de başladı bu maçlarda 8 gol 2 asistlik performans gösterdi.

 

Ali Karimi maç kadrosunda yok

 Kayserispor’un başarılı futbolcusu Ali Karimi Ankaragücü maçında Başakşehir karşılaşmasında gördüğü sarı kart sebebiyle forma giyemeyecek. Son haftalarda attığı gollerle ve isteğiyle ön plana çıkan Ali karimi Ankaragücü maçında tribünde yerini alacak.

 

Ankaragücü Düşme Hattından Uzaklaşmak İçin Sahada Olacak

Ankaragücü bu sezon Süper Lig’de çıktığı 26 maçta sadece 6 galibiyet alabildi. Küme düşme hattından sadece 1 puan uzakta olan Ankaragücü 4 haftadır yenilmeyen Kayserispor’u yenmek istiyor son 4 hafta da 3 mağlubiyet 1 beraberlik alabilirken 4 karşılaşmanın tamamında sadece 1 gol atabildi.