Kiev'de kreş yakınına helikopter düştü: Ölü ve yaralılar var

Ukrayna'da bir kreşin olduğu bölgeye helikopter düştü. Ölenler arasında İçişleri Bakanı Denis Monastyrsky'nin de olduğu bildirildi.

Reklam
Reklam

Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarında bir kreşin olduğu bölgeye helikopter düştü.

Reuters, helikopterin Brovary kasabasındaki bir yerleşim yerine düştüğünü, ölenler ve yaralananlar olduğunu aktardı.

Olayda yaşamını yitirenlerin cansız bedenleri etrafa saçıldı.

Kiev Valisi Oleksiy Kuleba, “Trajedi sırasında kreşte çocuklar ve çalışanlar vardı. Şu an herkes tahliye edildi. Hayatını kaybedenler var. Ambulanslar ve polis olay yerinde” dedi.

Helikopterin neden düştüğü ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

Ukraynalı yetkililer Kiev’in doğusunda meydana gelen olayda ilk belirlemelere göre 18 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. 15’i çocuk 29 kişinin yaralandığı bildirildi.

Olayın ardından bölgede alevler yükseldi

Hayatını kaybedenlerden 2’sinin çocuk olduğu belirtilirken İçişleri Bakanı Denis Monastyrsky ve yardımcısı Yevgeni Jenin ile birlikte üst düzey bir yetkilinin de yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Acil Durumlar Hizmetleri’ne ait helikopterin düşme nedeniyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Rusya konuya ilişkin açıklama yapmazken, Ukraynalı yetkililer Rus saldırısı olabileceği yönünde bir açıklamada bulunmadı.

Denis Monastyrsky (sağdaki), Ukrayna lideri Zelenskiy’nin en güvendiği isimlerden biriydi.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı “Trajedinin nedenleri müfettişler tarafından araştırılıyor. Sabotaj mı, ekipman arızası mı, uçuş güvenliğinin ihlali mi yakında öğreneceğiz” açıklaması yaptı. Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de olayı “korkunç bir trajedi” diye niteledi.

Ukrayna’daki güvenlik güçlerinin sorumlusu konumundaki Monastyrsky, Rusya işgalinin başladığı 24 Şubat 2022’den bu yana savaşta hayatını kaybeden en üst düzey Ukraynalı yetkili oldu.

Helikopter kazasıyla ilgili inceleme sürüyor.

Hava kuvvetleri sözcüsü Yuriy Ihnat ise, “Maalesef bu kaza acil durum helikopterinin görevi sırasında meydana geldi. Bu felaketin sebebini öğrenmek en az birkaç hafta sürer. Helikopter Fransız yapımı Super Puma helikopteriydi ve Ukraynalı birimler tarafından idare ediliyordu” dedi.

Hukuk eğitimi aldıktan sonra siyasete atılan ve 2019’daki seçimde Zelenskiy’nin partisinden vekil seçilen 42 yaşındaki Monostyrskyi 2021’de içişleri bakanı Arsen Avakov’un görevden ayrılmasıyla bu pozisyona getirilmişti.

İNGİLTERE’DEN TAZİYE MESAJI

Monostyrskyi’nin ölümü ile ilgili olarak İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman’dan açıklama geldi. Twitter üzerinden bir mesaj paylaşan Braverman, “Çok üzücü bir haber. İçişleri Bakanı Denys Monastyrsky Ukrayna halkına destek vererek Putin’in yasa dışı işgaline karşı önde gelen ışıklarından biriydi” dedi.

Braverman, “Onunla Ekim ayında konuştuğumda kararlılığından, iyimserliğinden ve vatanseverliğinden çok etkilenmiştim” ifadesini kullandı.