Nursaçan'ın Adaylığı Konusunda Bomba İddia!

Kayseri OSB seçimine sayılı günler kala bomba bir iddia gündeme geldi. Kayseri OSB eski başkanı Tahir Nursaçan’ın adaylığı konusunda ortaya atılan iddialar seçim öncesi kulisleri karıştırdı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kararı ile görevden el çektirilen ve halen ağır ceza mahkemesinde yargılanmasına karşın 24 Haziran’daki olağanüstü genel kurulda başkanlık için aday olduğunu sosyal medya paylaşımı ile kamuoyuna duyuran Kayseri OSB eski başkanı Tahir Nursaçan’ın adaylığı konusunda bakanlık tarafından onay verilmediği iddia edildi.

Bakanlığın söz konusu adaylığa ilişkin, ağır ceza mahkemesinde yargılamanın devam etmesi ve görevden el çektirme işlemi gerçekleştirilmesi nedeniyle yeniden adaylığın hukuken mümkün olamayacağı yönünde görüş bildirdiği iddia edildi.
Tahir Nursaçan’ın adaylığı konusunda hukuki yolların kapalı olduğunun bakanlık yetkililerince kendisine bildirildiği ise iddialar arasında yer aldı.

TAHİR NURSAÇAN BİLİYOR İSE NEDEN KAMUOYUNA AÇIKLAMA YAPMIYOR?
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın, adaylığı konusunda hukuki yolların kapalı olduğu yönündeki görüşünün, eski başkan Tahir Nursaçan’a bildirildiği iddiasının gündem gelmesine karşın Nursaçan’ın neden bu durumu kamuoyu ve OSB sanayici ile paylaşmadığı ise akıllarda soru işaretleri oluşturdu.

Nursaçan’ın seçim çalışmaları için sahada çok yer almadığı ve eski bölge müdürü Ali Yaprak’ın OSB sanayicilerini arayarak oy istediği de diğer bir iddia olarak gündeme geldi